A Sundance Filmfesztiválon mutatták be azt a filmet, amelyben Jason Schwartzmann egy fiatal, neurotikus zsidó írót játszik, akinek problémás a viszonya a nőkkel, és az a neve, hogy Philip. Ezek alapján akár Philip Roth is lehetne a Listen Up Philip főhőse, de Schwartzmann karakterét úgy hívják, hogy Philip Lewis Friedman.

Előzetes és további érdekességek a folytatásban.

A film sztorija, hogy a fiatal író idős mentora házába költözik a nyárra, hogy nyugodtan dolgozhasson. Schwartzmann mellett szerepel benne Elisabeth Moss, Krysten Ritter, Jonathan Pryce és Jess Weixler, az egészet pedig Alex Ross Perry rendezte. (Schwartzmann és Moss itt nyilatkozik a filmről.)

Annak ellenére, hogy a film cselekménye hasonlít Roth A szellem árnyékában című regényére (ugyanakkor nem azt követi), és Schwartzman karakteréről is egyből az íróra lehet asszociálni, ez nem egy regényadaptáció. Illetve a a Tablet meglátása szerint pont azért lehet a legjobb Roth-adaptáció, mert nem Roth egyik regényét filmesíti meg, hanem egyszerűen maga Roth a főhőse. (A Tablet hivatkozik a New Republicban nemrég megjelent Roth-portréra, amiben azt taglalják, hogy könyveinek igazi főhőse mindig is ő maga volt.)

A Roth-párhuzam megjelenik a film betűtípus-használatában is, hiszen ugyanolyan betűket láthatunk benne, mint A Portnoy-kór klasszikus amerikai kiadásán.

Azért az Európa 1991-es kiadása sem rossz: