Úgy hangzik, mintha csak egy izgalmas krimi része lenne, de sajnos nem az: Dennis Lehane (Kenzie–Gennaro-sorozat, Vihar-sziget, Titokzatos folyó) nőstény beagle kutyája, Tessa szenteste óta nincs meg. A krimiíró jutalmat ígért a nyomravezetőnek: készülő új regényében egy szereplőt nevez el róla.

Lehane karácsony első napján posztolta a Facebookon, hogy a kutya 24 órája barangol kint a vadonban valahol Brookline-ban (Massachusetts). „She's smart, fast, and immeasurably sweet. She doesn't have a mean bone in her body. She's micro-chipped, but her tags were off when she was let out into the yard. Naming of character in the next book for anyone who gets her back to us! (No, really!) Again – Tessa, black-and-tan Beagle, 24 hours on the lam, sweet as all hell.” (Kb. ’Élénk, gyors és végtelenül édes. Minden porcikájában jó. Van mikrochipje, de a bilétáját levettük, amikor kiengedtük az udvarra. Elnevezek egy szereplőt az új könyvemben bárkiről, aki visszahozza hozzánk! (Tényleg!) Újra: Tessa, fekete-sárgásbarna beagle, 24 órája lógott meg, pokolian édes.’) És képet is posztolt róla.

A kiírásra több száz olvasó, rajongó válaszolt, biztatta az írót, hogy biztosan megkerül Tessa. Néhány nappal később Lehane azt írta, az áradó szimpátia és empátia segített felülemelkedni a negatív gondolatokon. Az író egyik barátja elkészítette a Finding Tessa nevű Facebook-oldalt, ahol barátok, szomszédok, idegenek próbálják megtalálni a kutyát. A keresés a Twitteren is zajlik, Lehane naponta többször posztol a közösségi oldalakon, hol tartanak éppen, hírportálok írnak az eltűnt beagle-ről.

Tessa azonban még mindig nem tért haza gazdáihoz.

Az Entertainment Weekly felhívta a figyelmet egy furcsa véletlenre: Lehane éppen egy filmen dolgozik, az Animal Rescue-n, aminek alapja egyik novellája. A történet elején egy kitett kölyök pitbullt találnak egy szeméttárolóban.