Mihail Bulgakov A Mester és Margarita című regényének szereplői – Woland, Korovjov és Behemót – szerepelnek azon a moszkvai közlekedési táblán, amelyet ismeretlenek állítottak a könyv első fejezetének helyszínén, a Patriarsije Prudi parkban.

Egy közlekedési tiltótábláról van szó, amelyen vörössel húzták át a három alakot, a felirat pedig azt hangsúlyozza, hogy ne álljunk szóba ismeretlenekkel – írja az MTI a NEWSru orosz hírportálra hivatkozva.

A mesterséges tó, a „pátriárka tava” környékén játszódik a regény első fejezete, amelynek épp a Ne álljunk szóba ismeretlenekkel címet adta a szerző. A Patriarsije Prudi környékén bukkan fel két vazallusával először a magát hol feketemágusként, hol történészkonzultánsként bemutató Woland professzor, akinek személyében a Sátán érkezik a Bulgakov-korabeli, 1930-as évek Moszkvájába, és előre megjósolja a tó környékén sétálgató Berlioz lapszerkesztőnek, hogy még aznap este meghal, Iván Nyikolajevics „Hontalan” költőnek pedig azt, hogy elmegyógyintézetbe kerül.

A moszkvai központi adminisztratív körzet prefektúrájának sajtószolgálata szerint nem távolítják el a táblát. „Senkit sem zavar, ráadásul minden arra járót emlékeztet Bulgakov halhatatlan regényére” – hangsúlyozták a prefektúra képviselői.

A Facebookon terjednek azok a felvételek, amelyek a táblaállítást örökítették meg. Az ötletgazdák szerint igazságot szerettek volna szolgáltatni az írónak, mivel a Patriarsije Prudi környékén eddig nem állítottak emléket Bulgakov regényének.