Még egy hónap az Ünnepi Könyvhétig (június 2. és 6. között rendezik meg), de sok kiadó már most közzétette könyvheti újdonságainak listáját. Mi ezeket néztük ki az újdonságok közül.

Parti Nagy Lajos az evésről, valamint a méregtelenítés csodájáról írt a tőle megszokott humorral, Spiró Györgytől újra novellákat olvashatunk, Rakovszky Zsuzsa férfiruhába bújt 18. századi főhősnőjét pedig már emlegettük. Tóth Krisztina is új könyvvel jelentkezik, tárcák vannak benne összegyűjtve, mint múltkor, a Hazaviszlek, jó?-ban. Az is jó hír, hogy új köntösben adja ki a Magvető Garaczi László első két lemurregényét, a Mintha élnél-t és a Pompásan buszozunk!-at.  

Folytatódik Kondor Vilmos történelmi krimisorozata, és Baráth Katalin is tovább követi Veron útját - mindkettőt alig győzzük már kivárni. Szécsi Noémi az 1848-as emigráns magyarokról írt regényt, Nádas Péter megmutatja, mit gondol a világról a Párhuzamos történetek óta, Lator László életrajzi regényében pedig egy Faludyéhoz hasonló hányattatott életet ismerhetünk meg. Márton Lászlónak új novellái fognak megjelenni.

Az Agave pedig új szerzőt hoz a piacra, Izing Róbert állítólag vicces és izgalmas sci-fit írt (a kiadó szerint "az utóbbi idők legremekebb magyar science-fiction regényét"), márpedig az Agave nem viccel, megnézzük. A szerzőről annyit tudunk, hogy ő volt a dalai láma őszi látogatásának sajtóreferense.