Belép a gyerekkönyv-piacra az Agave és az Ulpius is, bár egyelőre mindkét kiadó csak egy-egy sorozattal jelentkezik. Jönnek a kis színes figurák és Végh György.A főleg sci-fi- és krimikiadásra specializálódott Agave az 1971-ben indult és közel száz részt megért Mr. Men- és Little Miss-sorozatot fogja magyarítani. Az eredeti brit gyerekkönyv-sorozat hazájában igazi kulturális jelenség: nemcsak a gyerekek tolltartóit diszítik a jellegzetes kerekfejű figurák, de a felnőttek is vásárolják a könyveket, ha vicces ajándékkal akarnak meglepni valakit. A meséknek mindig más a főhőse: mindegyiküknek egy adott tulajdonság köré épül a személyisége.

Az Agave áprilisban kezdi a sorozatot nyolc résszel: Mr. Falánk, Mr., Boldog, Mr. Bumm, Mr. Magas, Miss Csintalan, Miss Napsugár, Miss Fecsegő és Miss Parancs kalandjaival. A 12x12 centis, 36 oldalas kötetek 880 Ft-os áron lesznek kaphatók, a fordítást F. Nagy Piroska készítette. A tervek szerint évenként nyolc kötetet adna ki az Agave, de a folytatás függ az első nyolc rész fogadtatásától is.

Az Ulpius-ház Könyvkiadó pedig önálló gyermekkönyv-divíziót indított Ulpius Játszóház néven, első körben Végh Györgyöt szeretnék újra felfedezni a gyerekirodalomnak. Tavaly újra kiadták az újholdas szerző régi klasszikus mesekönyvét, a Képtelen képes ABC-t, amelynek rajzaira (Réber László) mindenki emlékezhet az óvodából (utoljára a nyolcvanas években jelentette meg a Közgazdasági és Jogi Kiadó). A kiadó a Don Makarémó, egy kulcslyukon keresztül és a Pacsaji csalafinta kalandjai kötetekkel szeretné folytatni a sorozatot 2011-ben.