Színházjegy és múzeumi belépő mellé osztogatná a kortárs magyar irodalmi folyóiratot a Megint Nobel Alapítvány. Céljuk, hogy ismét legyen magyar szerző, aki "Magyarországon folytatott tevékenységéért kapja meg a Nobel-díjat" - nyilatkozta a kiadó vezetője az MTI-nek.

Ötvenezer példányban, TimeBoombs címmel jelentetne meg New Yorkban magyar irodalmi folyóiratot a Megint Nobel alapítvány 2011 júliusától. A kiadvány kortárs magyar szerzők angol nyelvű fordításait tartalmazná, és a tervek szerint ajándékként kapnák kézhez az érdeklődők könyvesboltokban, múzeumokban, színházakban vagy könyvtárakban, amennyiben valamilyen kulturális szolgáltatást vagy terméket - könyvet, színházjegyet, belépőt - vásárolnak.

Mártonyi Zoltán, a kiadó vezetője az MTI-nek elmondta, a Megint Nobel Alapítvány célja, hogy ismét legyen magyar költő, író vagy kutató, aki Magyarországon folytatott tevékenységéért kapja meg a Nobel-díjat. Az alapívány adta ki korábban a három számot megért "megint nyugat" című folyóiratot is.