Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

Ruhát is varrtak a Trónok harcából



A világ legnagyobb rajongói találkozóján, a San Diegó-i Comic Conon viselte Maisie Williams a fenti képen látható különleges ruhát.

Tovább
0

Pihenés után hentelés



A Walking Dead újabb része jelent meg itthon: már a hetedik kötetnél tartunk, a címe Vihar előtti csend, és valóban kevesebb az akció, és több a lelki dráma, mint eddig. Erre már szükség is volt.

Tovább
0

Lena Dunham képregényt ír



Nemrég Lena Dunhamet még csak úgy ismertük mint a Girls egyik szereplőjét és alkotóját, most már azonban tudjuk, hogy könyvet is írt (arról, hogy a Not That Kind Of Girlt mi miért várjuk, itt írtunk), és a legújabb hírek szerint most a képregények világába veti bele magát.

Tovább
0

Busók a gonosz megavállalat ellen



A magyar történelem, mondavilág, kultúra remek táptalajt biztosít hazai képregénygyártás számára. Elég a még el sem készült Nyugat+Zombik körüli hájpra gondolni, ami pár hónapja tombolt az interneten. A 90-es évek Donald kacsa magazinjának olvasói már felnőttek, a 5Panels alkotócsapat pedig belevágott a lehetetlenbe, és színvonalas, eredeti, megfizethető füzetet kísérelt meg összerakni. Sikerrel.

Tovább
0

Itt a Marvel muszlim szuperhősnője



16 éves, lány, muszlim és szuperhős. A Marvel Comics a tavalyi év végén jelentette be, hogy február 5-én bemutatnak egy eddig ismeretlen szuperhőst: Kamala Khant, azaz Ms. Marvelt. A Wired magazinnál láthatók róla az első képek.

Tovább
0

Ha azt mondod Batmanre, hogy fasiszta, lehet, hogy te vagy fasiszta



A képregényhősök személyiségéről valószínűleg sosem fogunk pontos és minden kétséget felszámoló képet kapni, viszont pont ezért bármikor találhatunk egy új jellemvonást vagy nézőpontot, amiből újfajta identitást építhetünk nekik. Vagy amivel cáfolhatunk.

Tovább
0

A vörösruhás vadállat szétveri a várost



Daredevil itthon az ismeretlenebb hősök közé tartozik. A magyar közönség általában a különböző mozgóképes adaptációkban ismerkedik meg az amerikai képregényekkel, Daredevil azonban nem tud többet felmutatni egy borzalmas dramaturgiájú, még borzalmasabb fényelésű Ben Affleck-filmnél, ami inkább elriasztja a potenciális rajongókat, semmint megszerettesse velük a karaktert. A hős a magyar keresztségben a Fenegyerek nevet kapta, ami elég infantilisre sikerült, de lehetett volna rosszabb is.

Tovább
0

Több vicces rajz, több okosabb gyerek



deutsch mit comics

Működhet-e egy nyelvkönyv, amelyik a megboldogult Kretén magazint jelöli ki példaképeként? Szalay Kristóf ötéves kora óta képregényrajongó, gimnazista korában képregényekből tanult meg három nyelvet, húsz éve tanít német nyelvet, jelenleg egy gimnáziumban. Nem elégedett meg a szépen illusztrált nyelvkönyvekkel, úgy érezte, viccekkel eredményesebb lesz, úgyhogy írt egy sajátot.

Tovább
0

Képregény lett Mary Shelley Frankensteinjéből



Mary Shelley tizenkilenc évesen írta meg a horror műfajának egyik legmeghatározóbb művét, a Frankensteint és névtelenül publikálta. Csupán az öt évvel későbbi, második kiadáson tűnik fel szerzőként.

A szörny-teremtmény életét bemutató regényhez az a Gris Grimley készített képregényt, aki a magyar közönség számára még onnan is ismerős lehet, hogy az ő nevéhez kötődik a The Moog zenekar You Raised A Vampire című kislemezének borítója. Illetve az ő alkotása a 2006-ban magyarul is megjelent Edgar Allan Poe - Rémtörténetek című kötet is.

Tovább
0

Batman enged a vér csábításának



A vámpírok reneszánszukat élik. Bár talán már lecsengőben van a szexi, érzelmileg defektes, lelketlen helyett széplelkű vérszívók fénykora, történeteik még mindig népszerűek. De mielőtt még a Twilight kiherélte volna a vámpírmítoszt, a kilencvenes években az egyik alternatív Batman-világban Gothamet is elárasztották az éjszaka teremtményei, ez volt a Batman & Dracula: Red Rain, amit még két folytatás követett, a Bloodstorm és a Crimson Mist. Egyik jobb mint a másik!

Tovább
0

Bruce Wayne meghal, na és?



Mi lett volna, ha azon a bizonyos estén abban a bizonyos sikátorban nem Bruce Wayne szülei halnak meg, hanem ő? A gyász hatására apjából lesz Batman, anyja Jokerré válik. Erre a csavarra épül a Flashpoint - Knight of Vengeance. Sok esetben egy-egy ilyen koncepció remek történettel párosul, és sikerül valami igazán különlegeset alkotni. Most nem.

Tovább
0

Batmant el lehet pusztítani, de legyőzni nem



Számítani lehetett rá, hogy Batman végül meghal. Kifogy a kötélpisztoly, elsül egy fegyver, Bruce Wayne egy kicsit, tényleg csak egy kicsit alábecsüli az egyik ellenfelét és kész, vége. A Sötét Lovag halott.

Persze a képregények világában egy hős épp oly' könnyen feltámad, mint ahogy elhuny, a Whatever Happened to the Caped Crusader? mégis különleges füzet - a "legutolsó Batman történetet" jegyző, amúgy teljesen jogosan hájpolt Neil Gaiman sztáríró tesz róla, hogy így legyen.

Tovább
0

Superman meghal



Sokan a Whatever happened to the man of tomorrow?-t tartják az egyik legjobb Superman-történetnek. De ha nem a 20. század amerikai képregénykultúrájában nőttünk fel, és mai szemmel nézzük, akkor a történet inkább megmosolyogtató, semmint lebilincselő. Mégis érdemes elolvasni, hogyan halt meg majd' ötven év után az Acélember.

Tovább
1

Így született a bűn bohóchercege



Batman pont olyan őrült, mint az ellenségei. De hát ki ne kattanna be egy igazán rossz nap után? A gyilkos tréfa az egyik legjobb Batman-történet, aminek mégis Joker a főszereplője. Kiderül, hogyan született a bűn bohóchercege, Batgirl örökre megnyomorodik, Gordon felügyelő meztelenül ül a hullámvasútra.

Tovább
2

Superman, a kommunizmus hőse



Mi lett volna, ha a gyermek Kal-L űrhajója nem egy kansasi farmra, hanem a Szovjetunióba, egy ukrán tsz-be zuhan le? Bolsevikok nevelik fel, így mikor felnő, az ikonikus S-betű helyett sarló-kalapácsot visel a mellkasán és a szocializmus rendszerét támogatja? Milyen lett volna a kommunista Superman?

Tovább
1

Gyermeteg rajzok, isteni kinyilatkoztatás



A nihilista robot megöl egy virágot, de persze nem igazából, mert az csak egy rajz. Attól még ez nagy szemétség. Lénárd László legújabb képregénye, a Semmi a képregényfesztiválon mutatkozott be. A ránézésre egyszerű kötet kőkemény filozófiai problémákat boncolgat.

Tovább
0

Hol kezdődik az ember, hol a gép?



Vasember sosem volt A-kategóriás hős, nem úgy, mint Superman, Batman vagy Pókember. De az idén 50 éves igazságosztó kalandjait Robert Downey Jr. főszereplésével megfilmesítették (kritika róla itt), és a színész olyan népszerűséget hozott a karakternek, ami mostanra valóban a nagyok közé emelte őt. A Gyilkológép a "páncélos bosszúangyal" első önálló kötete, ami Magyarországon is megjelent.

Tovább
4

Miki egér meggyőzte Mussolinit



Nyalókázó birodalmiak, jótékonysági lövöldözés, Mussolini képregényrajongó gyermekei, kitűzők. Ki a legmenőbb ellenfele a hősnek? A 9. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon jártunk.

Tovább
0

Képregénycsata és kiemelt olaszok vasárnap



Május 12-én, most vasárnap rendezik a kilencedik Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivált. Kiemelt szerep jut az olasz képregénynek, vendégek érkeznek Lengyelországból, Romániából és Szerbiából, lesz filmbemutató, díjátadás, mesterkurzus és képregénycsata is.

Tovább
0

Nyári tábor képregényeseknek



Végre a nyár küszöbén vagyunk, mi sem bizonyíthatná ezt jobban, mint az, hogy a különböző nyári táborok kiírásai kezdenek fel-felbukkanni a neten. A 5Panels és a Magyar Képregényalkotók Kulturális Egyesülete elindította a jelentkezést első képregénytáborukba, ahová 14 éves kortól várják a rutinos és kezdő rajzolókat.

Tovább
0

60 éves a 3D-s szuperegér!



Közel 60 éve jelent meg a világ első 3D-s képregénye. 1953 szeptemberében a St. John Publishing adta ki ilyen formában Mighty Mouse újabb történetét.

Tovább
0

Batman csak játssza, hogy nem zsidó



Híres zsidó képregényesből több van mint gondolnánk, sőt, gyakorlatilag az összes híres amerikai szuperhőshöz közük van. Superman és Batman megalkotóinak hátterét ismerve pedig tényleg nem légből kapott a társítás: a kettős identitású hősök életében felfedezhetjük a talmudi tanítást, amely szerint a jó cselekedeteket névtelenül kövessük el.

Tovább
13

Így néz ki egy igazi képregénybolt



Tavasszal nyitott Tokióban egy bolt, ami igazán komolyan veszi a képregényeket: a polcok a képregénykockákat idézik, asszimetrikus elrendezésűek és még hatalmas szövegbuborékokat is tervezett hozzájuk a tokiói Ryo Matsui Architects. Az asztalok egymásra halmozott képregényekre emlékeztetnek, az ívesen hajló oldalak miatt pedig gyakran forgatott füzeteknek látszanak.

Tovább
1

Morbid és idióta képsorok



Roman Dirge cukiságnak álcázott lidércnyomása folytatódik, végre látszódik, hogy Dirge tényleg tud rajzolni és színezni. A Párkocka képregényblog szerzői pedig bebizonyították, hogy vannak még igényesen idióta képsorok a Kretén magazin után is.

Tovább
0

A Komédiás Vietnámban



Az Alan Moore által megálmodott Komédiás az egyik legőrültebb hős a Watchmen-képregényekből. A DC Comics előzménysorozata, a Before Watchmen mindegyik karakter múltjának, háttértörténetének szentel egy-egy miniszériát, amelyekhez neves képregényszerzőket kért fel. A Komédiásról szóló, hat részesre tervezett sorozat második részéből a figura Vietnámban töltött idejéről tudhatnak meg többet az olvasók Brian Azzarello író és J. G. Jones rajzoló tolmácsolásában. A képregény szerdán jelenik meg az Egyesült Államokban, előzetesként itt van két borító és három oldal belőle.

Tovább
0
«
123

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS