Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

Tematikus bulival érkezik Stephen King új regénye



Július 11-én jelenik meg az Európa Könyvkiadónál Stephen King legújabb regénye, az Álom doktor. A megjelenés alkalmából a kiadó tematikus, borzongató bulit szervez a Károly körúti Alexandrába, ahol a hivatalos időpont előtt egy nappal már megvásárolható lesz a regény is.

Tovább
0

Új Stephen King regény jön



Stephen King a hivatalos oldalán jelentette be, hogy Revival címmel új regényt jelentet meg 2014. november 11-én.

Tovább
0

Igen, tudom, de ezt inkább figyelmen kívül hagytam



Idén ősszel két sokak által olvasott és valósággal körülrajongott regény folytatása is piacra került, jó pár évvel az előzményük után. Szeptemberben kijött a Doctor Sleep, Stephen King A ragyogás című regényének folytatása, októberben pedig Helen Fielding immár megözvegyült szinglijének, Bridget Jonesnak a legújabb új naplója.

Olyan könyvek közül válogattunk, amelyeknél hosszú évek, évtizedek, sőt évszázadok teltek el folytatásuk megjelenése előtt. Még a szerzőhöz sem ragaszkodtunk.

Tovább
0

Az időutazás bonyolult jószág



2011-ből vissza 1958-ba és ottmaradni, hogy megakadályozza a Kennedy-gyilkosságot - ez vár az új Stephen King regény hősére. De kellően izgalmas-e megfigyelni az amerikai történelem egyik legnagyobb hatású gyilkosságának elkövetőjét?

Tovább
4

Elnökgyilkosság nem rondíthat a karácsonyba



A karácsonyi rohamra kiadott könyvek kínálata színes és erős, de nem feltétlenül teszi vidámabbá, szeretetteljesebbé majd az ünnepi hangulatot. Cormac McCarthy és Vaszilij Grosszman a negyvenes évek elejének kegyetlen amerikai és orosz világával, Stephen King rákos baráttal alapozza meg a hangulatot, jön Puzsér Róbert, Jonathan Franzen, valamint Magda, a bestia és egy szakácskönyv másnapossághoz. Végre magyarul is olvasható kultkönyvek, Tolkien- és Dickens-ünnep, mackók minden mennyiségben és habcsókos mesék az ünnepi könyvkínálatban.

Tovább
0

Folytatódik Stephen King kultkönyve, a Ragyogás



Harminchat évvel Stephen King Ragyogás című regényének megjelenése után 2013 szeptemberében kerül a könyvesboltokba a folytatás. A Doctor Sleep című regény Danny Torrance sorsát követi tovább, a kisfiúét, aki túlélte a Ragyogásban történt borzalmakat. King azonban nem könnyíti meg az életét: az író honlapja szerint a folytatásban Danből Doctor Sleep lett, középkorú férfi egy jövőbe látó macskával, akinek meg kell mentenie egy csapat gyilkos természetfölötti lénytől egy szerfölött különleges 12 éves kislányt.

Tovább
0

Sivárság és közöny



Azt mondják egyesek, hogy az Atlantisz gyermekeivel Stephen King szépirodalmat írt. Ez bolondság. Nem az, hogy szépirodalmat, hanem maga a különbségtétel. Annyira más lenne, mint a többi műve? King történetei mindig attól voltak erősek, hogy remekül kidolgozott, valóságos problémákkal küzdő szereplőkre szabadította rá az iszonyatot, legyen az emberben lakozó, netán természetfeletti eredetű. Az Atlantisz gyermekei talán annyiban más, hogy nem rémtörténet, és a vietnámi háborúról, illetve annak következményeiről is próbál szólni - felemás sikerrel.

Tovább
0

A legjobban kereső írók 2011-ben



Továbbra is férfiak vezetik a Forbes legjobban kereső írókról készült 2011-es listáját. James Patterson havonta több mint egy könyvet írt, ezzel jelentősen elhúzott a mezőnytől, magasan vezet Stephen King és Janet Evanovich előtt. A dobogósok után már szorosabb a mezőny: Nora Roberts és Danielle Steel például fej-fej mellett végeztek. A listán egy újonc is van: George R.R. Martin Trónok harca-könyveiből 2011-ben 8 millió példányt adtak el, a legújabb részből, a Sárkányok táncából 750 ezer keménykötésű könyv fogyott. Vajon E. L. James Ötven árnyalat-trilógiájának elképesztő sikere hogyan írja át jövőre a helyezéseket?

1. James Patterson: 94 millió dollár

Patterson jövedelme - a lista nagy részével ellentétben - szinte csak a könyvei eladásából származik, kis szeletét képezik a tévés és filmes jogdíjak. 2011-ben 14 új címet publikált.

Tovább
0

Talán mégis lesz film A Setét Toronyból



Zajlanak az események Stephen King posztapokaliptikus, western hangulatú magnum opusa, A Setét Torony körül. Nyolc év után, az előző hónapban jelent meg a nyolcadik része a könyvfolyamnak (The Wind Through the Keyhole), és a Deadline információi szerint végre elkészülhet az első Setét Torony-film is.

Tovább
0

Vasvilla és gyönyörű nők, korábban nem látott új borítók az Európától!



Először a Kötve-fűzvén láthatók egyben az Európa Kiadó februári és márciusi megjelenéseinek borítói, íme:

Tovább
0

Stephen King folytatja A ragyogást



Az amerikai író honlapján erősítette meg a két éve szárnyra kapott hírt, hogy folytatást ír az 1977-ben megjelent A ragyogáshoz, amelyből 1980-ban Stanley Kubrick rendezett filmet Jack Nicholson főszereplésével. Az is kiderült, eutanáziáról és energiafaló vámpírokról fog szólni a híres horror második része. Stephen King fel is olvasott egy fejezetet a Dr. Sleep című készülő regényből egy díjkiosztón. A ragyogásban egy férfi, aki családjával együtt gondnokságot vállal télen a hegyvidéki szállodában, szépen lassan bekattan. A folytatásban a férfi különleges képességű fiának életét ismerjük meg, aki összetűzésbe kerül egy csapat vámpírral.

Tovább
1

Hangyák a nagyító alatt



Már tíz éve csak temetjük Stephen Kinget újonnan megjelenő fantáziamentes és marketingszagú könyvei miatt, mivel azok alapján azt hihetnénk, hogy a horror koronázatlan királya - rég túl karrierje csúcspontján- már tényleg nem tud újat mutatni. A Búra alatt is afféle utolsó szalmaszálként szolgált egészen addig, amíg rájöttünk: a könyv maga a Nagy Visszatérés. Egyszerre ébreszt nosztalgiát a régi, "klasszikus" művei iránt, és mutat újat még a rajongó kemény mag számára is.

Tovább
0

"Norman Mailer, terhes vagyok!"



Az írókat mindig sötét íróasztal mellé képzeljük, amint elefántcsonttornyukba zárkózva alkotnak. De mi van akkor, ha lejönnek a földre, és színészkedni kezdenek? Parti Nagy Lajos, Pilinszky János, Kurt Vonnegut, Norman Mailer, Stephenie Meyer és Erich Kästner legnagyobb filmes szerepei következnek. Írók legjobb cameóit gyűjtöttük össze.

Tovább
0

Stephen King összenyálaz



Amilyen nagy lelkesedéssel várjuk a soron következő Stephen King-kötetet, akkora csalódás érheti az olvasót a könyv elfogyasztása után. Nem is érdemes nagy elvárásokkal belekezdeni King ötödik, elbeszéléseit tartalmazó gyűjteményébe. És hiába terpeszkedik a borítón az író neve, sajnos már csak a megszokás miatt figyelünk fel rá - a zsigerekig ható félelem ezúttal is hiányzik.

Tovább
0

Fény derül Stephen King titkaira



Tavaly év végén magyarul is megjelent Lisa Rogak Kísértetszív című életrajzi könyve Stephen Kingről. A regény pont jó a rajongóknak: nem ragad le az adatok ismertetésénél, helyette elsősorban emberi oldaláról mutatja be az írót. A legnépszerűbb horrorszerző jó ismerősünk lesz a végére. Szia, Steve.

Tovább
0

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS