Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

Vérbeli ködlovag



A szerencsejátékos újságíró: Palásthy Marcell pályája.

Tovább
0

Hamarosan érkezik a Kafka-videójáték



Franz Kafka A per című műve videójátékot ihletett. Bár magát a játékot még fejlesztik, a hozzá kapcsolódó blogon már láthatóak belőle az első screenshotok és a trailer. Ezeket mutatjuk a folytatásban!

Tovább
0

Nyerd meg a Seraphinát!



Most jelenik meg Rachel Hartman első regénye, a Seraphina. A könyv számos díjat nyert, többek között a New York Times Bestsellerének jelölték és az Amazon Top 20 Teen Book of the Year elismerését is megkapta. Az ifjúsági regény magyarul a Scolar Kiadó Fantasy sorozatában jelenik meg, a sorozat első könyvéről, a Five-ról itt írtunk.

A kiadó jóvoltából most két szerencsés olvasónk megnyerheti a Seraphinát. Ehhez két kérdésre kell válaszolni:

Tovább
2

Zsófi, Tibi és Hanna a szabadkőművesek nyomába erednek



Az Időfutár - A körző titka igazi Google-ön alapuló krimi, időutazó regény és kamaszproblémákkal tűzdelt történet. A könyv hátára nyomtatott "12 éven felül mindenkinek" ajánlás valóban igaz. Az Időfutár közege egy kisgimnáziumi osztály, a célközönség otthon érezheti magát a történetben, mert hiteles a megidézett terep: az iskola, a diákszerelem, a Skype, a Facebook, az éjszakai titkos laptopozás. De kortól függtelenül mindenki végigizgulja a nyomozást a szabadkőművesek kincse után.

Tovább
0

Videójáték készült egy regényíró életéről!



Ez az idő is eljött: videójáték készült The Novelist, azaz A regényíró címmel. A játékban egy írót irányíthatunk, akinek egyszerre kellene haladnia a regényével, ápolnia a kapcsolatát a feleségével és törődnie a fiával. A Novelist tehát úgy szól az írásról, hogy közben egy család életét is bemutatja.

A folytatásban előzetest és demót is mutatunk!

Tovább
0

Nyerd meg a Virgin alapítójának életrajzát!



A Virgin sztori - Önéletrajz című könyvben Richard Branson alapító elnök a 40 éves Virgin cégcsoport történetét írja meg a diákok szervezte lemezküldő szolgálattól a globális Virgin vállalatcsoportig, amely ma már a lemezkiadásban, személyszállításban, egészségügyi- és bankszektorban és az űrturizmusban, a megújuló energiák és a klímavédelmi területeken is érdekelt. A hatszáz oldalas Virgin sztori kordokumentumként is olvasható: Richard Branson kitér a hetvenes, nyolcvanas és a kilencvenes évek gazdasági és kulturális eseményeire is.

Tovább
0

Nyerj jegyet A leleményes Hugóra!



szólj hozzá: A leleményes Hugo előzetes

A Kötve-fűzve blog és a Libri Könyvkiadó közös játékában öt darab páros jegyet sorsolunk ki A leleményes Hugo című film szerda esti premier előtti vetítésére.

A jegyeket az alábbi két kérdésre helyesen válaszolók nyerhetik meg:

  1. Végül melyik kategóriákban kapott Oscar-díjat Martin Scorsese filmje, A leleményes Hugo? (Segítség itt.)
  2. Milyen témák inspirálták Brian Selznicket a film alapjául szolgáló könyv megírásában? (Segítség itt.)

Tovább
0

Megvan a nyertes!



A Geopen Kiadó jóvoltából kisorsolhattunk egy-egy kötetet Murakami Haruki 1Q84 című könyvének most megjelent első két részéből. A helyes válaszokat kellett elküldeni nekünk az alábbi kérdésekre (most besatíroztuk a megoldásokat, hogy kiderüljön, mi volt a jó válasz).

1. Ki az írója az 1984 című regénynek, amelyre Murakami új könyvének címével utalni akart?

a.) Aldous Huxley             b.) George Orwell               c.) F. Scott Fitzgerald

2. A Szputnyik, szívecském című könyvben hol nyaralnak együtt Szumire és Miu, ahol a kamaszlány egyszercsak eltűnik?

a.) Egy görög szigeten.     b.) A hawaii tengerparton.   c.) Kamakura mellett, a japán tengerparton.

3. A Kafka a tengerparton című regényben milyen állatokkal tud beszélni Nakata, a tökkelütött bácsika?

a.) Macskákkal.               b., Papagájokkal.               c.) Birkákkal.

 

Rengeteg jó megoldás érkezett be, aminek nagyon örültünk. A nyertes RIDEG LUCA lett, akinek e-mailben írjuk meg, hogy hol veheti át a nyereményt. Gratulálunk neki. A többiek meg ne keseredjenek el, lesz még játék.

Tovább
0

Nyerd meg Per Olov Enquist két dedikált könyvét!



A Könyvfesztivál első napján beszélgettünk a fesztivál szálfatermetű díszvendégével, Per Olov Enquist svéd íróval, aki az interjú után küldött két könyvet az újonnan megjelentekből az [origo] kötve-fűzve olvasóinak. A dedikált két könyvet kisorsoljuk az alábbi kérdésre helyesen válaszolók között.

Melyik művet írta Per Olov Enquist az alábbiak közül?

a.) A Három-hegy barlangja

b.) A malmöi sorozatgyilkos éjszakája 

c.) Az udvari orvos látogatása

A válaszokat a kotvefuzve@gmail.com e-mail-címre várjuk április 18. este hat óráig. A levélbe írjátok bele azt is, hogy melyik könyvre áhítoztok: az Egy másik élet című frissen megjelent izgalmas önéletrajzi regény dedikált példányára, vagy Enquist új borítóval és rajzokkal kiadott, szintén dedikált gyermekkönyvére.

Az íróval készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Tovább
0

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS