Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
kötve-fűzve

Ha én Bukowski lennék, csak itt innék



Múlt héten nyílt meg a Barkowski bár Los Angeleseben, ami bár nem feltétlenül felelt meg mindenki előzetes elvárásainak ("nem elég lepukkant és még a füstöt sem lehet vágni"), a Paris Review-t mégis arra sarkallta, hogy összeszedjen még több Bukowski-tematikájú bárt.

Tovább
0

Az eltűnt lány egy macska szolgája lett



Már három hónapja annak, hogy Hannának nyoma veszett, méghozzá olyan titokzatos körülmények között, hogy csak egy gyerekész képes megsejteni az igazságot.

Tovább
0

Lindsay Lohan könyvet ír!



Egy, a Los Angeles Timeson megjelent cikk szerint készül a Lindsay Lohan önéletrajzi könyv. A kijelentést egy találkozóra alapozzák, amelyen Lindsay Lohan és a Waxman Leavell Literary Agency egyik képviselője volt jelen.

Tovább
0

Mégis, hova lövellt ki Murakami?



A Világvégében meg a Kafkában még jól működött Murakami arányérzéke. Bár kezdettől pengeélen táncolt a mainstream szemét és az irodalom között, de azért eddig többé-kevésbé sikeresen keverte ki bódító szövegkoktéljait a hiper- és a mágikus realizmus elegyéből. Az 1Q84 első két kötete azonban már erősen azt sugallta, hogy Murakami elindult a lejtőn. Jóhiszemű leszek, és a Japánban is idén megjelent A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei esetében inkább hullámvölgyet feltételezek. Annak viszont a legmélyét.

Tovább
0

Kapcsolatuk egy erotikus utazás



Gary Shtehyngart neve itthon sem ismeretlen, a Szentpéterváron született amerikai író két könyve is olvasható magyarul, az Abszurdisztán, illetve az Orosz rulett kezdőknek.

Shtehyngartról az a kedvenc életrajzi adatom, hogy az édesapja az eredeti Lomo fényképezőgépgyárban dolgozott, de most nem ez a fontos, hanem az író január hetedikén megjelenő memoárkötete, pontosabban annak az előzetese.

A folytatásban látható videóban az író élettársát James Franco, a terapeutáját pedig Jonathan Franzen alakítja, de híres sorozatokból is felbukkannak benne ismerős arcok.

Tovább
0

Cidriző mókus és félelmetes bácsi a csomagban



Történetek nem bölcs anyukákról, gyerekmentő vonatról, cápától rettegő mókusról, elcsöppenő orrú szomszédról. Könyvek ovisoknak és csecsemőknek, folytatódó cukiságok, egy finn sztárszerző és egy újkori magyar klasszikus. Tizenegy új könyv, amelyet érdemes gyerekeinknek karácsonyra megvenni. (A felnőtteknek szóló listánk erre olvasható)

Tovább
0

Regényinvázió a viktoriánus kori Londonban



Sok értelme nincs, hiszen a rajta szereplő címekben a nyelv, és nem a helyszín a közös, ellenben nagyon jól néz ki ez a térkép, ami a viktoriánus kori Londont ábrázolja. Az angolszász irodalom több mint hatszáz híres könyvcímét sűrítették bele, meg egy-két kakukktojást, mint például a Norvég erdőt Murakami Harukitól. Van gyerekkerület és persze megtalálhatjuk a Gyűrűk ura vagy a Harry Potter fiktív helyszíneit is.

Képek a folytatásban!

Tovább
0

Irodalmi helyszínek mint ingatlanok



A Terrys Fabric grafikáján híres irodalmi történetek helyszínei láthatók olyan formában, mintha lakáspiaci hirdetések lennének. Ár ugyan nincs feltüntetve, de Sherlock Holmes, Zsákos Bilbó, vagy Jane Eyre otthonának alaprajzát anélkül is elég szórakoztató tanulmányozni.

Aztán vannak olyan viccek is, hogy a kunyhó a Lady Chatterley szeretőjéből berendezésre szorul, Dr. Jekyll esetében pedig az a specialitás, hogy az egy ingatlan néha kettő.

Tovább
0

Aerobikosok énekelnek az Amerikai psychóban



Megjelentek az első képek a musicalből, amely Bret Easton Ellis Amerikai pszichója alapján készült. Duncan Sheik musicalje a képek alapján trendi és steril környezetbe helyezte a történetet.

Tovább
0

Kevesen vállalják az igazság árát



Az első bekezdés legyen a lelkendezésé. Mert az nagyszerű, ahogyan az Agave kiadó John le Carré életművét gondozza. Ismét megjelenteti a korábbi kulcsfontosságú regényeket (A kém, aki bejött a hidegről), akár új fordításban is (Suszter, szabó, baka, kém), és nem csak a mozifilmek kísérőjének tekinti a könyveit (különben talán sose jelent volna meg az Egy tökéletes kém). Az Agave legnagyobb érdeme, hogy naprakész: le Carré legújabb regénye, a Törékeny igazság az idén jelent meg, és már magyarul is olvasható. Ez több mint dicséretes. (Arra külön nem vesztegetnék szót, hogy a köteteknek egységes arculatuk is van - bár a matt borító jobban tetszett.)

Hanem a könyv. Előfordult már, hogy azon keseregtem, a hidegháború után le Carré könyvei kissé súlytalanok lettek. Oka lehetett ennek a témaválasztás, meg az attól valószínűleg nem független, egyszerűbb karakterábrázolás. Úgy tűnt, nem tudja őket a megváltozott körülmények között mozgatni. Nem találta a hangot. Le Carré azonban most rácáfolt minden kétségemre. A Törékeny igazság legalább olyan erős, mint a hullámvölgy előtti könyvek voltak. A kor pontos lenyomata.

Tovább
0

Miklós, elrabolták a fiadat, Miklóst



Kalandregény Horthy szárnysegédjéről, receptek húsimádóknak, forradalmi felfedezések a kutyák gondolkodásáról, kultikus zombiképregény, jobboldali csoportok a Kádár-rendszerben, egy amerikai család és a keleti part párhuzamos repedezésének története. Tizenkét könyv, amelyet érdemes megvenni karácsonyra, Umberto Ecótól Erdős Virágig, Cormac McCarthytól Tandori Dezsőig.

Tovább
0

Wilde részben undorodott Dickenstől



A Reading Experience Database-ben (RED) az Open University brit szerzők olvasási szokásait gyűjti össze az 1450 és 1945 közötti időkből. A irodalmi hivatkozások hatalmas adatbázisát életrajzi adatok, levelek, magazinok, újságok és más információt hordozó anyagok folyamatos vizsgálatával állítják össze. Rengeteg más adat mellett a RED-ből kiolvasható az is, hogy egyes írók hogy vélekedtek más írók munkásságáról.

Tovább
0

Ha azt mondod Batmanre, hogy fasiszta, lehet, hogy te vagy fasiszta



A képregényhősök személyiségéről valószínűleg sosem fogunk pontos és minden kétséget felszámoló képet kapni, viszont pont ezért bármikor találhatunk egy új jellemvonást vagy nézőpontot, amiből újfajta identitást építhetünk nekik. Vagy amivel cáfolhatunk.

Tovább
0

A vörösruhás vadállat szétveri a várost



Daredevil itthon az ismeretlenebb hősök közé tartozik. A magyar közönség általában a különböző mozgóképes adaptációkban ismerkedik meg az amerikai képregényekkel, Daredevil azonban nem tud többet felmutatni egy borzalmas dramaturgiájú, még borzalmasabb fényelésű Ben Affleck-filmnél, ami inkább elriasztja a potenciális rajongókat, semmint megszerettesse velük a karaktert. A hős a magyar keresztségben a Fenegyerek nevet kapta, ami elég infantilisre sikerült, de lehetett volna rosszabb is.

Tovább
0

Kellenek kínai asszonyok? Adhatunk 10 milliót



Mikal Hem kézikönyve logikus mű, szépen fel van építve, kezdve azzal, miért jó a diktatúra, és hogyan legyünk diktátorok, végezve azzal, hogyan lépjünk le időben, amíg valami rossz nem történik velünk, pl. kivégzés. A két végpont közötti fejezetekből megtudhatunk majd minden fontosat egy diktátor életéről, munkájáról, mindezt sok történelmi példával illusztrálva. Hem műve tehát logikus, csak nem az, aminek ígéri magát: nem túl szellemes, tényanyagában nem túl mély, szatírának light. Elmondjuk, miért ajánljuk mégis.

Tovább
1

A tetoválásnál fájdalommentesebb a pulóver



Sajnos a meleg paplan alatt és a forró zuhanyban olvasás is problémás, ezért összeszedtünk pár olyan pulóvert, amellyel nem csak az optimális hőmérsékletet, de az irodalmi hangulatot is azonnal megteremthetjük.

Igazi bunda helyett melegebb szívvel ajánljuk az állatmintás pulóvereket. Mindegy is, hogy csak egy olvasó macskáról vagy egy konkrét szereplőről beszélünk.

A nyuszit fogadjuk el a Fehér Nyúlnak az Alíz Csodaországban című könyvből!

Tovább
0

Meghalt Bächer Iván



Az 56 éves író Facebook oldalán olvasható a halálhírről egy bejegyzés: "Nicsenek rá szavak. Iván elment. (P.J.)".

Tovább
3

Így érvelünk a gyűlölet mellett



Megérkezünk az étterembe, leülünk az asztalhoz, átesünk a nehézkes rendelésen és elfogyasztjuk az előételt. A vacsorapartnereinkről rengeteg dolgot tudunk meg, köszönhetően Paul Lohman egyes szám első személyű beszámolójának. Az asztalnál ül még felesége, Claire, bátyja, a miniszterelnök-jelölt Serge és az ő felesége, Babette. A gyerekek otthon maradtak. És aztán kihozzák a főételt.

Tovább
0

Andersen nem egy Disney-rajzfilm



Karácsony előtt nem lehet hibázni egy csodaszépen illusztrált Andersen-mesekönyvvel, és ki ne tudná ezt jobban, mint a művészeti albumok kiadásának koronozátlan királya, a Taschen. A német kiadónál most megjelent könyvben 23 mese olvasható Andersentől, de a lényeg az illusztrációkon van.

Képek a folytatásban!

Tovább
0

Hogyan lehet 90 ezer képregényt tárolni?



Milyen lehet az a privát gyűjtemény, ami 90000 képregényt tartalmaz? Nemcsak erre a kérdésre kapunk választ, hanem eljutunk a DC Comics New York-i könyvtárába is a következő videóban, ami a kiadó saját gyártású websorozatának az aktuális része. Ritkaságok, első kiadások, egy kisebb vagyont érő füzetek és egy Batman-pulcsis műsorvezető lány a folytatásban!

Tovább
0

Idén mindenkinek ugyanazt a könyvet adtad ajándékba



A Paris Review kiválasztott tíz könyvet, amit gimis korodban imádhattál, és leírta, hogy mindez mit árul el rólad.

John Steinbeck: Egerek és emberek

Még mindig sírsz, ha olvasod a könyvet és még mindig sírsz, amikor a Gary Sinise és John Malkovich féle filmet nézed. Minden kajádat öntöttvas serpenyőben készíted és kizárólag korsóból iszol.

Tovább
2

A mocsártól mindenkit óva intünk



Van ez a szellemes könyv, aminek a címe megegyezik az árával, 2999 Ft, de sajnos a szellemessége ebben ki is merül. Frédéric Beigbeder írta, többnyire önéletrajzi gyökerű, és egy reklámszakember irtózatos, de társadalomkritikai töltetű hányattatásairól szól a pénz, a nők, a kábítószerek és más élvezeti cikkek mocsarában, amely mocsártól ezúton is mindenkit óva intünk.

Tovább
0

Jaj, de rémesen csúnya a magyar borító!



Nemrég a Skandináv Ház Facebook oldalán belefutottunk Jonas Jonasson új, Az analfabéta, aki tudott számolni című könyvének szép borítójába.

Tovább
0

Kórházba szállították Kertész Imrét, állapota stabil



Az atv.hu információi szerint a Nobel-díjas írónak csípőtörése volt és a Honvédkórházba szállították reggel 6 órakor.

Tovább
0

Ragadozó állat védi a könyveinket



Állókép Dario Argento Inferno című filmjéből

Pánikra továbbra sincs ok: két nagy ollója van, de méregtövise nincs. A napokban egy könyves sarok kialakítása során bukkant fel. Majdnem sikerült lefotózni. Ha azonban nem vigyázunk, tömegével hemzseg a falakon. A könyvskorpió nyomába eredtünk.

Tovább
0

Facebook

Utolsó kommentek

Címkefelhő

hír (295),kritika (238),krimi (70),képregény (58),interjú (57),magyar irodalom (56),borító (55),Magvető (52),gyerekirodalom (47),Európa Könyvkiadó (43),Európa Kiadó (40),Agave (39),összeállítás (38),nemsokára (34),Libri Kiadó (28),kortárs magyar (27),novella (25),gyerekkönyv (25),Ulpius-ház (23),sci-fi (23),dizájn (22),könyvtár (22),vers (22),programajánló (21),Scolar (21),e-könyv (21),Harry Potter (19),amerikai irodalom (19),cover design (18),Nobel-díj (17),ifjúsági irodalom (17),irodalmi díj (17),ponyva (17),illusztráció (16),Kondor Vilmos (15),Murakami Haruki (15),történelmi regény (15),Stephen King (15),J. K. Rowling (15),Geopen (13),skandináv krimi (13),Könyvfesztivál 2012 (13),Cartaphilus (13),latin-amerikai irodalom (13),infografika (13),észak-amerikai irodalom (13),regény (13),skandináv irodalom (12),portré (12),Bret Easton Ellis (12),könyvdizájn (12),fantasy (12),brit irodalom (12),Könyvfesztivál 2011 (12),életrajz (12),Scolar Kiadó (11),ifjúsági (11),orosz irodalom (11),olvasásnépszerűsítés (11),Könyvhét 2011 (11),Nyitott Könyvműhely (11),vicces (10),Magvető Kiadó (10),kézirat (10),Partvonal (10),családregény (10),ajánló (10),top10 (10),fordítás (10),adaptáció (10),Jonathan Franzen (10),könyvpiac (10),Michel Houellebecq (9),Umberto Eco (9),magánélet (9),irodalom (9),Baráth Katalin (9),könyvművesek (9),magyar krimi (9),Jo Nesbo (9),Gabriel García Márquez (9),ifjúsági regény (9),Ljudmila Ulickaja (9),memoár (8),francia irodalom (8),design (8),Krasznahorkai László (8),Agave Kiadó (8),romantikus (8),Berg Judit (8),Mario Vargas Llosa (8),történelem (8),könyvfesztivál 2013 (8),vámpírregény (8),Háy János (7),könyv (7),Szécsi Noémi (7),Animus (7),Lackfi János (7),Grecsó Krisztián (7),esszé (7),Man Booker-díj (7),horror (7),Cormac McCarthy (7),Agatha Christie (7),Neil Gaiman (7),német irodalom (7),kiállítás (7),DC Comics (6),költészet (6),cenzúra (6),Salman Rushdie (6),Bartos Erika (6),Könyvhét 2012 (6),Parti Nagy Lajos (6),angol irodalom (6),Tóth Krisztina (6),zombiregény (6),könyvbemutató (6),Stieg Larsson (6),japán irodalom (6),Jane Austen (6),Manó Könyvek (6),Batman (6),John le Carré (6),Kossuth Kiadó (6),ingyenkönyv (6),Sherlock Holmes (6),Ray Bradbury (5),tényirodalom (5),Shakespeare (5),Jaffa Kiadó (5),Budapest (5),Dés Mihály (5),A nagy Gatsby (5),Trónok harca (5),Superman (5),meghalt (5),képriport (5),kortárs (5),kemény krimi (5),Paolo Coelho (5),Andy Warhol (5),pályázat (5),1Q84 (5),J. D. Salinger (5),gasztro (5),Douglas Coupland (5),játék (5),Rejtő Jenő (5),Alice Munro (5),történelmi krimi (5),Könyvmolyképző (5),feminizmus (5),interjúkötet (5),Kertész Imre (5),Athenaeum (5),Jack Kerouac (5),film (5),Benedek Szabolcs (5),mese (5),Sofi Oksanen (5),dél-amerikai irodalom (5),pszicho (5),napló (5),északi irodalom (5),Frei Tamás (5)

RSS